Maand van de geschiedenis: Kaatje en het tijdreisfeest

21 Okt

In oktober 2012 organiseert het Nederlands Openluchtmuseum in samenwerking met het Rijksmuseum de Maand van de Geschiedenis. Het is het grootste historische evenement van Nederland. Honderden culturele en historische instellingen nemen eraan deel en organiseren activiteiten rond een wisselend thema. In 2012 is het thema Arm & Rijk.
De tegenstelling is zo oud als de mens. Materieel bezit heeft de mens altijd al gefascineerd. ’s-Hertogenbosch staat gedurende de maand oktober stil bij de historie met activiteiten onder de noemer: Arm & Rijk, Van Armenhuis tot Stadspaleis.

De openbare bibliotheek in ‘s-Hertogenbosch organiseert in samenwerking met het stadsarchief een tocht door de Hinthammerstraat, ook voor de ouders een leuk stukje den bosch om te ontdekken.

Om 14:00 konden we ons verzamelen op de kinderboeken etage van de stadsbibliotheek in ‘s-Hertogenbosch daar kwamen we terecht in het feestje van Kaatje. Kaatje is de dochter van een professor in de tijdreiskunde. Omdat Kaatje 8 jaar is geworden mag ze een kinderfeestje geven. Ze besluit de kinderen mee te nemen op een reis door de tijd.
Tijdens het reizen komt ze terecht op een paar leuke plekjes rondom de Hinthammerstraat en leert ze samen met haar gasten over arm & rijk in ‘s-Hertogenbosch.
Een interactieve tocht met een levensechte tijdreis, ontzettend leuk in elkaar gezet door leerlingen van het Koning Willem 1 college.
Wat mij betreft mocht het educatieve onderdeel van deze tijdreis iets meer aandacht krijgen maar de kinderen hebben dit denk ik niet gemist.

Eerder deze week namen we een kijkje in het Openluchtmuseum in Arnhem hier lees je hoe we arm of rijk daar beleefd hebben.

Voor meer info: de tijdreiziger

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Eén reactie to “Maand van de geschiedenis: Kaatje en het tijdreisfeest”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Maand van de geschiedenis: 100 jaar openluchtmuseum « Wat gaan we doen vandaag? - 19 oktober 2012

    […] naar het openluchtmuseum in Arnhem, dit jaar vieren ze er feest want ze bestaan 100 jaar. Zoals ik hier schreef is oktober de maand van de geschiedenis, met als thema: arm en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: