Finding Nemo: museumtripje naar Amsterdam

26 Nov

De eerste associatie die onze kids hadden met “Nemo” was de overbekende vis uit de Disney film. De wandeling vanaf de parkeergarage oosterdok (let op de blozers op het dak bij de lift) geeft een prachtig uitzicht op science centre Nemo.
Met onze museumkaart hoeven we niet in de rij te staan en kunnen direct onze jassen in de kluisjes gaan opbergen.
De eerste verdieping spreekt al enorm tot de verbeelding met alle “doe-dingen”. Onze kinderen (6, 4 en 1 jaar)vinden het leuk om kennis te maken met wetenschap, hoewel het voor hun natuurlijk een groot maar speelparadijs is. De oudste kunnen we wel wat dingen uitleggen bij de proefjes maar ook die wil vooral dingen doen en dat kan volop!

Ook voor ons was er genoeg te ontdekken en wij hadden geregeld ah ha! momenten. We hebben ons hoofd gebroken over een moeilijke puzzel met de stelling van pytachoras. Helaas waren sommige proeven niet toegankelijk omdat deze defect waren. Er hangt keurig een bordje bij met de datum waarop het stuk is gegaan, helaas gaat er blijkbaar nogal wat tijd overheen om het te kunnen maken.
Op de tweede verdieping staat een enorme ballenfabriek waar je orders moet klaarmaken met behulp van gekleurde ballen die verschillen in grootte en gewicht. Echt een uitdaging om dit op tijd allemaal goed te doen.
Er staat ook een prachtige wand met knopjes met steeds weer de vraag of dit voorwerp een levend “ding” is. Op een bijbehorend computerscherm moet je een aantal filosofische en niet filosofische vragen beantwoorden over wat de definitie van “leven” is. Iets om je eigen visie over “leven” nog eens te overdenken.

Op de volgende verdieping komt sexualiteit, hormonen en het menselijk lichaam aanbod, en ook de psychologie van het menselijk brein die daar bij hoort.
We sluiten de dag af met een voorstelling over VUUR! Een waar spektakel maar don’t try this at home!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: